Bidt af en gal strikkepind..

Jeg har i år kastet mig fuldstændig over strikningen. Den norske cardigan var så stor en succes at jeg for en gangs skyld forsøgte mig med et par sokker, hvilket også blev en succes, og nu er jeg blevet bidt af et par gale strikkepinde! Det betyder at jeg har været i ca. halvdelen af byens garnbutikker (der er virkelig mange i Kbh!), og derfor også har fundet al mulig finurligt. Så her kommer lige en masse fine billeder og beskrivelser!

Det første projekt: stribede sokker med garnet Fabel fra Drops.

Næste projekt, som endnu er igang: farvede sokker i Kunstgarn fra Hjertegarn.

Sokker af restegarn fra dengang jeg strikkede min absolut multifarvede cardigan. Det er alpacauld det hele, og strikket efter et fint mønster fra Garnstudio. Jeg tror disse bliver udnævnt til ski- eller hyggesokker..


Hue og vanter/fingerhandsker efter hele 2 opskrifter fra Drops i en fin blanding. Fra venstre mod højre: Hue, fingerhandsker med huens mønster (hybrid mellem fingerhandsker og håndledsvarmere), fingerhandsken med hætte set fra indersiden af hånden, og så set fra håndryggen. Alt strikket i Karisma fra Drops (100% uld – lugter dejligt af får når det bliver lidt vådt!).

Verdens største halstørklæde in the making! Jeg fandt noget rigtig lækkert changerende uldgarn fra Kauni, og besluttede mig for at strikke mit første halstørklæde nogensinde. Det bliver så også KÆMPEstort, regner jeg med! Det bliver strikket i German rib (jeg ved ikke hvad det hedder på dansk; men det minder om patentstrik, bare mere garnbesparende. Dvs det ser ud af rigtig meget men er ikke så tungt som noget der er patentstrikket. Det strikkes over et ulige antal masker, *2r, 2vr*, og hver p startes med 2r osv. Så ender man med et rigtig fint og strækbart resultat! ). Tørklædets bredde er ca. 40 cm der kan strækkes til det dobbelte, så det er dejlig bredt. Nu må vi se hvor langt jeg orker at strikke det..

Når man så strikker en del og altid har strikketøj med sig i tasken, bliver man pænt irriteret over at pindene enten stikker igennem alt eller man bliver stukket i hånden når man roder i tasken.

Jeg har med lys og lygte ledt efter nogle pæne og billige dupper til at sætte for enden af strikkepinden (også kaldet pindebeskyttere), men findes de i Danmark? Næ nej! Der er kun nogle rigtig grimme nogen der ligner trafikkegler i verdens klammeste farver, og så koster de ca. 50 kr pr par. DET synes jeg altså er for dyrt! Og at begynde at tømme vinflasker for at få nogle korkpropper gad jeg ikke rigtig, så lugter der også bare af vin i tasken.. Så nu har jeg fundet min egen løsning:

I en hobbyforretning har jeg købt 2 slags bløde kugler: Flamingokugler med en diameter på ca. 3 cm, og vatkugler (sådan nogle hårde nogen) med en diameter på ca. 2,5 cm. De fungerer fantastisk når man sætter dem på enden af en strikkepind! Så, no more prikken for me! Jeg tænker lidt på at lave dem lidt sjovere ved fx at male dem eller beklæde dem med noget stof, men det må vente. Lige nu er jeg alt for begejstret for at jeg overhovedet har fundet en fin og velfungerende løsning!

Når nu jeg var i én af de utallige garnforretninger for at lede efter ovennævnte pindebeskyttere, fandt jeg ved et tilfælde disse åh så fine knappeæsker!

Når nu de kun koster 15 kr og er SÅ fine, og jeg i øvrigt ikke rigtig har nogen knappeopbevaringsløsning i forvejen, måtte jeg godt få så fin en lille gave af mig selv :o)