Lydbøger

Jeg elsker gode historier, så jeg elsker bøger. Jeg har altid elsket bøger. Og jeg elsker at købe eller få en ny bog, og få lov til (eller, give mig selv lov til) at læse en bog og blive fuldstændig opslugt af den.

Men nu har jeg opdaget noget nyt! Lydbøger. Det er næsten lige så godt som ‘rigtige’ bøger, man bliver bare læst højt for. Det fungerer egentlig bedst med bøger hvor man ikke skal huske hver detalje, så ikke-krævende fiktion er helt perfekt. For tiden hører jeg Jean M. Auels bøger (Hulebjørnens Klan osv.), som jeg aldrig har taget mig sammen til at læse, men det er fantastiske bøger at høre på. Og man kan lave så meget andet imens, alt fra opvask til transport til arbejde eller skole! Jeg har aldrig følt mig mere effektiv. Med undtagelse af at jeg har svært ved at lægge iPod’en fra mig – jeg cykler langsommere og har sværere ved at stille cyklen fra mig, jeg har ikke lyst til at slukke for bogen når jeg går i seng, jeg vil hellere høre bog end læse faglitteratur.. Sidstnævnte beviser at lydbogen bare er endnu en overspringshandling. Men en god én af slagsen, for man bruger altså i det store hele meget mindre tid på ganske trivielle ting hvor man sagtens kan høre på noget imens!

Jeg er nu igang med bog nr 3, og har hørt i alt 52 timers lydbog i løbet af de sidste 2 uger. Det er mere end 2 døgns nonstop historiefortælling!