Mangois

Det skal næsten skrives fordi ordet alene er lidt skægt :o)

Jeg lavede selv mangois den anden dag. Jeg havde noget fløde som kun var holdbart et par dage endnu, og et par mangoer som var lige ved at blive for gamle.. Så jeg valgte at smide det hele sammen til en is!

Mængder og fremgangsmåde:

2,5 dl piskefløde
75 g flormelis
skal og saft af 1 økologisk appelsin
2 mangoer, skrællet og pureret (med en (stav)blender)

Jeg piskede fløde og flormelis til det var blødt skum, blandede de to frugtmasser og rørte forsigtigt alle ingredienserne sammen. Så fordelte jeg ismassen i 6 engangskrus, lukkede dem af med husholdningsfolie og fandt plads til dem i fryseren. Og vupti, næste dag har man is! Den skal dog virkelig lige ud af fryseren 10 min før man skal spise den, for ellers er den meget hård. Men engangskrusene gør at det er fine portioner, og hvis man har gjort sig umage med at sørge for at overfladen på isen er flad (eller netop skæv eller hvad man kunne tænke sig), ja så kan man meget nemt støbe isportionerne ud på en tallerken – bare varm kruset i noget varmt vand og vend isen ud!

Nam nam, jeg tror næsten jeg må ud i fryseren og finde et krus is mere.. :oP